Southern Dutch BBQ Touch of Sweet Smoked Nuts

Southern Dutch BBQ Touch of Sweet Smoked Nuts? Jazeker een hele mond vol (zeker als je ze aan het eten bent) voor een simpel gerecht. Het is eens iets anders dan de standaard nootjes op een verjaardagsfeestje of ’s avonds op de bank…

Smoked Nuts

Ingrediënten
  

  • 250 gr ongezouten pinda's
  • 2,5 el Southern Dutch BBQ Touch of sweet of andere rub naar keuze
  • scheutje vloeibare margarine
  • handje beuken rookmot
  • tafelroker

Instructies
 

  • Meng in kom de margarine en rub goed door elkaar
  • Mix de pinda's hier goed doorheen
  • Doe de pinda's in een met bakpapier beklede schaal
  • Breng de tafelroker aan het roken, doe de rookmot in een "rookbom pakketje" en niet los op de bodem.
  • Plaats de noten in de rook en laat deze een half uurtje staan
  • Verwijder het rookpakketje, schep de noten even goed om en laat de noten nog een 10 minuten in de warmte staan
  • Stort de pinda's uit op keuken papier om wat vet kwijt te raken
  • Zowel warm, lauw als koud heerlijk om te eten

Aanbevolen artikelen

reb: 1