Zodra de temperaturen stijgen vind ik het zelf persoonlijk heerlijk om een maaltijd salade te eten. Gewoon een salade die lauw warme ingrediënten heeft: zo krijg je toch een beetje het avond-eten gevoel. Door het toevoegen van de gesmashte aardappelen vult hij enorm goed en krijg je niet na een paar uur al het gevoel: “I could really go for a snack right now”.
Knoflook garnalen / aardappelsalade
Ingrediënten
- 1 courgette
- 500 gr krieltjes in schil
- 200 gr botersla
- 300 gr wokgarnalen
- 3 tenen knoflook
- 1 el Dry Rub Mediterranean (Van Beekum)
- olijfolie
- verse yoghurt bieslook dressing
Extra benodigdheden
- 2 grote skillets
Instructies
Voorbereiding
- Ontdooi de garnalen volgens de verpakking (als ze bevroren waren) en doe ze in een grote beslagkom
- Pers de knoflook hierbij uit en strooi de rub erover heen.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
- Dek de beslagkom af met huishoudfolie en zet dit 4 tot 12 uur in de koelkast om te marineren.
- Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar, spoel ze af met ijskoud water om het garen te stoppen.
Bereiding
- Bestrijk de krieltjes met een beetje olijfolie en druk ze met de onderkant van een mok met beleid plat tot schijven van ongeveer 1 cm dik.
- Bereid een BBQ voor in twee zones om direct te grillen en indirect te "bakken" (180 a 200°C)
- Snij de courgette in plakken bestrooi ze royaal met zout.
- Vet een skillet in en verwarm deze direct boven de kolen.
- Leg de geplette aardappelen hier voorzichtig in (het kan zijn dat je het in twee keer moet doen).
- Zet de skillet indirect in de BBQ en sluit het deksel: bak de aardappelen zo tot de buitenkant wat krokant begint te worden.
- Rooster tussen door de courgette boven de kolen voor een minuut of 5 (tussendoor draaien) of bak ze in een skillet (zonder olie) 5 minuten boven de kolen.
- Laat zowel de aardappelen als de courgette afkoelen tot lauw-warm terwijl je in een een skillet direct boven de kolen de garnalen gaar bakt.
- Meng de courgette en aardappelen met de sla en voeg op het laatste moment de garnalen toe.
- Besprenkel met de bieslook dressing
- Smakelijk eten!
verse yoghurt bieslook dressing
Ingrediënten
- 5 el yoghurt
- 1 el olijflolie
- 1 tl grove Groninger mosterd
- 2 el verse bieslook fijn gesneden
- citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Mix de yoghurt, olijfolie, mosterd en bieslook goed door elkaar heen.
- Breng fris op smaak met citroensap, peper en zout.
- Laat de dressing een paar uur in de koelkast staan om goed tot zijn recht te komen