Bacon Onion rings zijn zo veelzijdig: je kan ze zo serveren met een beetje guacamole en/of cheese dip en een paar tortilla chips als een perfecte mexicaans fingerfood. Of je gebruikt ze als een extra laag op een burger (in plaats van de gebakken spek en ui). Wil je ze iets pittiger of juist iets zoeter? Speel met de rub die je gebruikt en pas ze volledig aan naar je eigen smaak!
Je gebruikt per spek-ui ring alleen de buitenste twee ringen van de ui: je houdt nog genoeg ui over om bijvoorbeeld een heerlijke uiensoep te maken.
Bacon Onion Rings (een stuk of 8)
Als knabbel of als topping voor een burger? Deze ringen zijn multi-inzetbaar!!!!
Equipment
- vlijmscherp mes
- BBQ kwast
Ingrediënten
- 2 hele grote uien echt zo groot mogelijk
- 16 repen ontbijtspek
- je favoriete BBQ saus
- je favoriete BBQ rub
Instructies
- Bereid een BBQ voor om op 150°C indirect te gaan BBQ'en
- Pel de ui en snij deze in plakken van ongeveer 1 a 1,5 cm dik
- Pak de 8 grootste en mooiste plakken en druk het middelste gedeelte er laagje voor laagje voorzichtig uit totdat je een ring van 2 lagen (rokken) overhoudt
- Omwikkel deze ringen met spek waarbij je bij elk rondje een beetje overlapt met de andere. Als je echt grote uien heb gevonden heb je ongeveer 2 repen spek per ui-ring nodig
- Leg alle ringen op een snijplank en kwast een dun laagje BBQ saus er overheen (alleen de bovenkant).
- Strooi er een beetje rub overheen (in mate)
- Leg de ringen indirect op het rooster (weg van de kolen) en bak ze ongeveer een half uur tot 45 minuten (zodra de spek krokant genoeg is naar je persoonlijke smaak zijn ze klaar)