Tapas de Bistec

Stel je hebt nog een stukje goede biefstuk over van de dag ervoor of je wilt eens een leuk tapas-achtige snack op tafel zetten (okay die laatste is een stuk geloofwaardiger) dan is dit het perfecte gerecht. Stukje biefstuk met wat lente-ui, krokante ui en een zoetje en een pitje. Serveer dit met wat stokbrood en een paar prikkers. Het is maar goed dat dit gerecht snel te maken is: het is nog sneller op.

Een goede biefstuk EN de combinatie van Scotch Wisky syrup met Scotch Bonnet sauce (beide van Duffy’s Delicatessen) vormen de basis van dit recept: bezuinig daar niet op ;)

Tapas de Bistec

Ingrediënten
  

  • 200 gr biefstuk
  • 1 el Scotch Bonnet Sauce van The Whisky Sauce Co
  • 1 el Scotch Whisky Syrup van The Whisky Sauce Co
  • 0,5 el Sesamzaadjes
  • 1 el bosui in ringetjes
  • 1 el gebakken uitjes
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Grill de biefstuk medium rare en snij deze in dunne plakjes
  • Halveer deze plankjes in de lengte voor mooie dunnen reepjes.
  • Indien je het gerecht koud wilt serveren laat je de reepjes afkoelen.
  • Leg de biefstukreepjes op een bord en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Verdeel de twee verschillende ui-en er overheen en besprenkel met de twee sausen. Maak het af met de sesamzaadjes

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
reb: 1