Stel je hebt nog een stukje goede biefstuk over van de dag ervoor of je wilt eens een leuk tapas-achtige snack op tafel zetten (okay die laatste is een stuk geloofwaardiger) dan is dit het perfecte gerecht. Stukje biefstuk met wat lente-ui, krokante ui en een zoetje en een pitje. Serveer dit met wat stokbrood en een paar prikkers. Het is maar goed dat dit gerecht snel te maken is: het is nog sneller op.
Een goede biefstuk EN de combinatie van Scotch Wisky syrup met Scotch Bonnet sauce (beide van Duffy’s Delicatessen) vormen de basis van dit recept: bezuinig daar niet op ;)
Tapas de Bistec
Ingrediënten
- 200 gr biefstuk
- 1 el Scotch Bonnet Sauce van The Whisky Sauce Co
- 1 el Scotch Whisky Syrup van The Whisky Sauce Co
- 0,5 el Sesamzaadjes
- 1 el bosui in ringetjes
- 1 el gebakken uitjes
- Peper en zout
Instructies
- Grill de biefstuk medium rare en snij deze in dunne plakjes
- Halveer deze plankjes in de lengte voor mooie dunnen reepjes.
- Indien je het gerecht koud wilt serveren laat je de reepjes afkoelen.
- Leg de biefstukreepjes op een bord en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Verdeel de twee verschillende ui-en er overheen en besprenkel met de twee sausen. Maak het af met de sesamzaadjes