En geloof me deze knoflook saus is precies wat je zoekt: een stevige knoflook geur en smaak, licht verfrissend maar vooral: perfect om vampieren buiten de deur te houden. Gaat je partner op stap? Zorg ervoor dat je deze knoflooksaus op het menu staat en je hoeft je nergens zorgen om te maken! Heb je een eerste date? Eet deze dan maar niet! Of juist wel: als er een tweede date komt weet je zeker dat je de ware bent tegen gekomen!
Het grote geheim achter deze knoflook saus is de soort knoflook en de manier waarop je het verwerkt.
Als je knoflook snijdt krijg je een meer “rondere” knoflook smaak en geur die wel subtiel (minder overheersend) is. Het nadeel is dat de geur en smaak langzaam wordt opgenomen in de rest van het gerecht.Als je knoflook perst krijg je juist een “scherpe” smaak en geur die veel krachtiger is maar ook heel snel als overheersend gezien wordt maar wordt de smaak en geur sneller en beter opgenomen door het
gerecht. In dit recept gebruiken we als eerste bolknoflook (of chineese knoflook – gewoon bij de gele supermarkt te krijgen). Deze knoflook is van zichzelf wat zoeter dan normale knoflook. En de knoflook wordt geraspt wat resulteert in de perfecte balans tussen de “volle subtiele” knoflook en de snelheid waarin het wordt opgenomen in het geheel.
De beste Knoflook saus ter wereld (in mijn ogen)
Ingrediënten
- 200 gr Griekse yoghurt
- 80 gr Mayonaise geen light, geen olijf versie, geen Belgische ofHellmans maar gewone normale mayo
- 1,5 bol Chineese knoflook of bolknoflook: beide namen worden gebruikt
- 2 el slagrooom
- snuf zout
- ge(vries)droogde bieslook naar inzicht
Instructies
- Raps de knoflook en meng alles goed door elkaar
- Laat de saus minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast staan en dan is hij al“goed”. Langer in de koelkast is beter maar vanaf de 15 minuten zit de saus alop de “goed”grens, daarna wordt hij alleen maar beter